Litecoin als kleine broertje van de Bitcoin

Litecoin als kleine broertje van de Bitcoin

Litecoin is een van de grootste cryptocurrencies die er op de markt te verkrijgen zijn. Deze digitale valuta is uitsluitend in een digitale wallet te houden, van waaruit je geld kunt verdienen aan de koers of het verhandelen van deze munteenheid. De Litecoin is aan te schaffen bij Bitvavo, waarmee je alle currencies in een wallet bij elkaar hebt.

Vier keer zoveel Litecoin te minen

De Litecoin kan gezien worden als het kleine broertje van de Bitcoin. Het idee was om een betere coin te maken dan de Bitcoin, waarbij andere specificaties zijn toegepast. Er is een bepaalde schaarste ingebouwd, waardoor na een tijdje alle coins gemined zullen zijn. Dit kan echter nog tot 2070 duren. Rond deze tijd zijn er ongeveer vier keer zoveel Litecoins dan Bitcoins. Er wordt in vergelijking met zijn grotere broek een ander algoritme gebruikt om de coins te delven. De variant die bij Litecoin gebruikt wordt, heeft minder rekenkracht nodig.

Informatie verzamelen voor het beste resultaat

De Litecoin bestaat alleen uit data. Het is daarom niet mogelijk om deze fysiek vast te houden. Echter heeft deze digitale munteenheid ook een bepaalde waarde, welke per dag sterk kan verschillen. Het is daarom goed om te weten wanneer je in moet stappen en wanneer je jouw Litecoins weer moet verkopen om er genoeg winst uit te behalen. Het is een risicovolle investering, maar kan hierdoor wel interessant zijn als je genoeg informatie hebt verzameld.

Snellere transacties en lagere kosten

Het grote voordeel van Litecoin is echter wel dat transacties veel sneller bevestigd worden, waardoor er meer per seconde plaatsvinden. In slechts 2,5 minuut is de transactie er doorheen. Ook is deze valuta goedkoper om aangeschaft te worden, waardoor het als het zilver onder de digitale valuta wordt gerekend. De munt heeft wel evenveel potentie als de Bitcoin, waardoor er op een goedkopere manier gehandeld kan worden met de valuta in jouw Bitvavo wallet.