Kick-off

Met trots presenteert de Initiatiefgroep Haarlem Plastic Vrij de Kick-off van het gelijknamige project op vrijdag 8 september 2017 in het Patronaat.

De acht grote culturele instellingen van Haarlem, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief, behaalden eerder het Green Key keurmerk en de nominatie voor de Groene Mug Bokaal. In het seizoen 2017/2018 gaan we ons samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal, inzetten voor het terugdringen van het gebruik van plastic.

We gaan dit doen door allerlei activiteiten te ontwikkelen die in het teken staan van bewust omgaan met plastic. Op de Kick-off vertellen we je meer over onze duurzame culturele agenda voor 2017/2018, vertellen we wat wij gaan doen om verder te verduurzamen en laten we zien hoe jíj je steentje kunt bijdragen.

Niemand minder dan Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, is één van de sprekers. Moderator van de Kick-off is Brigitte Paulissen, zij houdt zich als directeur BeterBusiness bezig met het thema duurzaamheid.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Haarlem en de J.C. Ruigrok Stichting.