Haarlem Plastic Vissen

Zaterdag 26 mei
Startplek: Restaurant Frisk, Max Euweplein 1, Haarlem
13:00-17:00 uur

Een fluisterboot, een dopppensloep, een kano en een visvlet. Deze bijzondere vloot van Haarlem Plastic Vrij vaart zaterdag 26 mei door de Haarlemse wateren om op plastic te gaan vissen. En jij kunt helpen! Meld je aan voor dit actieve evenement om samen met andere Haarlemmers onze prachtige stad een stukje schoner te maken.

Deelnemers aan dit evenement kunnen met hun eigen boot komen of instappen op andermans boot. Haarlem Plastic Vrij zorgt voor een aantal boten waarop je kunt meevaren. Visnetten, vuilniszakken voor het plastic afval en zwemvesten worden gefaciliteerd door de organisatie. Voor de kinderen aan boord moeten de deelnemers zelf een zwemvest meenemen. Het programma start om 13 uur op de kade voor restaurant Frisk aan het Spaarne aan het Max Euweplein 1 met een welkomstwoord en instructies. De vloot vertrekt om 14 uur en wordt om 16 uur hier ook weer terug verwacht. Het verzamelde plastic wordt voor een deel gedoneerd aan Plastic Whale die van de doppen van plastic flesjes een nieuwe sloep bouwen. De rest wordt verwerkt door Spaarnelanden.

 

Haarlem Plastic Vissen is een initiatief van Haarlem Plastic Vrij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Haarlem en omstreken, Greenjoy en Restaurant Frisk met ondersteuning van Plastic Whale en vrijwilligers van Greenpeace.

Haarlem Plastic Vrij is een initiatief van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Patronaat, Toneelschuur, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Teylers Museum, Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Hart en het Noord-Hollands Archief. Haarlem Plastic Vrij brengt samen met Circus Circulair, Dopper, De Groene Mug, NME, Spaarnelanden en de Vishal een beweging in Haarlem op gang om de inwoners bewust te maken van plastic afval.

We hebben het maximaal aantal boten en deelnemers bereikt. Je kunt je helaas niet meer aanmelden. 

 

 

(foto: Plastic Whale)